ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα-Μπολντρίνι: Το προσφυγικό χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα-Μπολντρίνι: Το προσφυγικό χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική
eurokinissi /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τις 28 χώρες της Ευρώπης συνολικά, πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και όχι να βαραίνει μόνο ή κυρίως τους ώμους της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

“H Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σημείο, έχουμε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τρεις κρίσεις, την οικονομική κρίση που παραμένει, την προσφυγική κρίση και την κρίση ασφάλειας. Δυστυχώς, οι δύο από αυτές επικεντρώνονται στη χώρα μου. Αλλά είμαι υπερήφανος που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να δείξει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”, είπε ο πρωθυπουργός .

“Ο φόβος μου είναι ότι αν συνεχίσουμε χωρίς πρωτοβουλίες, τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε δύσκολες συνθήκες” συνέχισε, και εξήγησε ότι ο “δύσκολος παράγοντας είναι ότι στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει πολύ συντηρητική συμπεριφορά και ακροδεξιές δυνάμεις που αυξάνονται και έτσι είναι και μια πολιτική μάχη”.

“Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Ευρωπαίοι για τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ”, είπε από την μεριά της η κ. Μπολντρίνι και πρόσθεσε: “είναι μια κρίση, γιατί οι 28 ευρωπαϊκές χώρες δεν παίρνουν όλες τις ευθύνες τους. Aν η καθεμιά από αυτές αποδεχόταν να κάνει κάτι, δεν θα ήταν μια κρίση”.

“Χαιρόμαστε που προχωράτε και έχετε πάντα στο μυαλό σας την κοινωνική συνοχή, που είναι το βασικό θέμα εδώ”, σημείωσε.

Πρέπει να συνεχίσουμε να περιμένουμε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, πρόσθεσε η κ. Μπολτρίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ