Πανελλήνιες: Θα διεξαχθούν «με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού»
Σοβαρά εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά» είπε συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη.
Όσον αφορά στο πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, η υφυπουργός, μιλώντας στον Θέμα 104,6, παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».
Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».
Η ίδια τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».
Ερωτηθείσα, τέλος, για το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι θα διεξαχθούν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Δείτε ποιοι είναι οι 25.000 δικαιούχοι
04:00
Πότε εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ – Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
03:00
Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας για Άτομα με Αναπηρία στους ΟΤΑ - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00
2Κ/2024: Τα αποτελέσματα ΑΣΕΠ για τις 478 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
01:00