ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Φώφη Γεννηματά για αγροτικό και νέα βόμβα Τόμσεν

Βουλή: Φώφη Γεννηματά για αγροτικό και νέα βόμβα Τόμσεν
Η Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φώφη προς κυβέρνηση: καταδικάζουμε τη βία και τον αυταρχισμό σας - προς αγρότες: ανοίξτε τους δρόμους

Διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τη Φώφη Γεννηματά να καταλογίζει στην κυβέρνηση βία και αυταρχισμό και την ίδια ώρα να καλεί τους αγρότες να απομονώσουν τα ακραία
στοιχεία και να ανοίξουν τους δρόμους.

«Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα δίκαια αιτήματα σας οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι, είμαστε στο πλευρό σας, ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία και διχασμό», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τα εκτεταμένα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το αγροτικό, ζήτησε την απόσυρση των κυβερνητικών θέσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, εκτιμώντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι σημερινές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνιμες.

«Τα αποτελέσματα της πολιτικής της μπορείτε να τα δείτε στους δρόμους της Αθήνας», είπε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε βία και αυταρχισμό κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες, αυτή θα είναι μια μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας, απαιτούν να πάρει πίσω η κυβέρνηση το απαράδεκτο και εξοντωτικό σχέδιο νόμου που ενισχύει τη φοροδιαφυγή, την ανεργία και τη μαύρη εργασία, δίνοντας συντάξεις φιλοδώρημα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις νέες απαιτήσεις του Πολ Τόμσεν για μέτρα 9 δις ευρώ, είπε ότι φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για λάθη του προγράμματος. «Το ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις τιμωρητικές επιλογές», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ