ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη

Γεννηματά: Κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη
Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Αμέσως με το τέλος της συνεδρίασης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Θέλουμε και παλεύουμε μέσα στην κρίση να μείνει η όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας το ΕΣΥ, τους εργαζόμενους σε αυτό και όσους είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Διεκδικούμε να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο.»

Στη συνεδρίαση η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων:

«Το Κίνημα Αλλαγής έκανε σημαντική δουλειά, αυτό τον μήνα της κρίσης. Επιλέξαμε την υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και γι’ αυτό θέσαμε το θέμα της υγείας ως βασική μας προτεραιότητα. Ο κωρονοιός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες. Δεν υποκύψαμε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω. Λογικές που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι: «Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε σε δυο βάρκες χωρίς ουσιαστικές προτάσεις. Παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, ένα με τον αρχηγό του και ένα με τα στελέχη για να μιλά σε πολλά ακροατήρια. Σε σχέση με την πανδημία στηρίξαμε με προτάσεις τις μάχες και στα τρία μέτωπα. Στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς, της ενίσχυσης του ΕΣΥ, των οικονομικών επιπτώσεων».

Στήριξη του ΕΣΥ

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ, η κ. Γεννηματά είπε ότι: «Πιέσαμε κατά προτεραιότητα για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, άνοιγμα των κλειστών ΜΕΘ, προμήθεια των υλικών για την προστασία των υγειονομικών. Περισσότερα κρεβάτια νοσηλείας για τον Κορωνοιό και ξεχωριστά Νοσοκομεία αναφοράς σε κάθε Περιφέρεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ