ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες"

Κατρούγκαλος: "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες"
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

"Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες και τους περιμένουμε να κοιταχτούμε στα μάτια και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις", ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Οι αγρότες δεν ενοχλούνται για την αύξηση κατά 15 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά από το γεγονός ότι για δεκαετίες τώρα το χώμα πετρώνει και τα χωριά ερημώνουν, ενώ το πάρτι των κοινωνικών επιδοτήσεων ήταν για τους λίγους με τους πολλούς να ζουν ίσα ίσα”, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η επιβάρυνση των αγροτών στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία βρίσκεται το 88% των αγροτών θα επιβαρυνθεί με μια αύξηση ασφαλιστικών εισφορών το μήνα το 2017 και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου η επιβάρυνση θα είναι 93 ευρώ το μήνα και θα πάρουν τη σύνταξη των 384 ευρώ και ότι αντιστοιχεί στο αναλογικό κομμάτι.

“Οι αγρότες είναι συνεργάτες μας στο νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της χώρας που είναι ευλογημένη από τη φύση και διαθέτει την πιο μορφωμένη γενιά Ελλήνων”, σημείωσε.

Σφοδρή κριτική επέρριψε στους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού κόσμου, όπως τους αποκάλεσε, τους οποίους κατηγόρησε ότι επιμένουν στις πρακτικές της ανομίας, της διαπλοκής και του ψέματος. "Τίποτε δεν έμαθαν τίποτε δεν ξέχασαν" είπε επικαλούμενος το απόφθεγμα του Ταλεϋράνδου για τη δυναστεία των Βουρβόνων.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε "ψέμα" την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα ότι "ψεύδεται", όταν υποστηρίζει ότι το προσχέδιο για το ασφαλιστικό εκπονήθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, οι υπάλληλοι του υπουργείου δεν είχαν καμία συμμετοχή στην εκπόνηση του προσχεδίου.

"Προφανώς συνεργαζόμαστε με τους διευθυντές του υπουργείου Εργασίας", είπε ο κ. Κατρούγκαλος και απέδωσε την ανακοίνωση σε συνδικαλιστικές πρακτικές που εκκινούν από την μετακίνηση της διευθύντριας κοινωνικών ασφαλίσεων σε άλλη θέση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ