ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση παλινωδεί για την οικονομία

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση παλινωδεί για την οικονομία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για παλινωδίες στην οικονομία.

Κατά τον κ. Τσακαλώτο, ενώ η κυβέρνηση βλέπει την κρίση να βαθαίνει αρνείται να προβεί σε ουσιαστικά μέτρα. Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αγνοεί μέχρι και πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα. Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών. Ζήτησε εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση τη στιγμή που χαρακτήρισε τα αιτήματα του κόσμου «αλόγιστα» και τις αναγκαίες παροχές «πρόχειρες». Τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι 415.000 μακροχρόνια άνεργοι "κάπου στη πραγματικότητα εργάζονται" και άρα δεν χρειάζονται ενίσχυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση.»

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

«Η καθυστέρηση και η ατολμία της ΝΔ κοστίζουν. Την καλούμε να εφαρμόσει έστω και τώρα την πρόταση μας. Κάθε ώρα καθυστέρησης της κυβέρνησης μάς φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια.»

Το σχόλιο για το διάγγελμα

Χτες ο κ. Τσακαλώτος είχε κάνει το εξής σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

«Στις 17 Μαρτίου 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταθέσει ερώτηση στη βουλή για την «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού». Σήμερα, σχεδόν έναν μήνα μετά, αφού έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα μικρό μέρος της ενίσχυσης αυτής που είχαμε προτείνει. Καλώς. Όμως η καθυστέρηση και η αποσπασματικότητα κοστίζουν.

Σήμερα καταθέσαμε δυο ακόμα ερωτήσεις, για την μεσαία τάξη αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία επιτρέπουν να στηριχθούν όσοι και όσες πλήττονται χωρίς τα αιτήματα του κόσμου να είναι «αλόγιστα» και οι αναγκαίες παροχές «πρόχειρες» όπως χαρακτηρίστηκαν από τον πρωθυπουργό.

Ελπίζουμε η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις να μην χρειαστεί ακόμα έναν μήνα. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που του αφήσαμε και να μην οδηγήσει την χώρα -δια της διολισθήσεως αυτή τη φορά- ξανά στα μνημόνια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ