ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή 10.000 μάσκες δωρεά της πρεσβείας της Κίνας

Στη Βουλή 10.000 μάσκες δωρεά της πρεσβείας της Κίνας
INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη Βουλή έφθασαν σήμερα, Μ.Τετάρτη, 10.000 μάσκες, δωρεά της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Η πρωτοβουλία της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα έγινε γνωστή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρέσβειρα Τσανγκ Τσιγιουέ.

Οι μάσκες τοποθετήθηκαν στις αποθήκες του ιατρείου της Βουλής και εκτιμάται ότι θα καλύψουν ανάγκες τουλάχιστον ενός έτους.

Η Βουλή μέσω ΠΣΕΑ άλλωστε, από τις αρχές που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, είχε προμηθευτεί μάσκες και αντισηπτικό υγρό από τα εργοστάσια του ελληνικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου ελήφθησαν μια σειρά από μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του ιού και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων εντός του Κοινοβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλων των αρμόδιων φορέων.

Εκτός από τον περιορισμό των συνεδριάσεων, στις οποίες πλέον μετέχουν ελάχιστοι βουλευτές, στον προαύλιο χώρο λειτουργεί ένα πλήρες εξοπλισμένο εξεταστήριο για τα άτομα με ύποπτα συμπτώματα. Πρόσφατα στην αίθουσα της Ολομέλειας τοποθετήθηκε ένα κουβούκλιο από πλεξιγκλάς για την προστασία των πρακτικογράφων που εργάζονται κάτω ακριβώς από το βήμα των ομιλητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ