ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η ανασύνταξη του ΕΣΥ μεγάλη προτεραιότητα

Γεννηματά: Η ανασύνταξη του ΕΣΥ μεγάλη προτεραιότητα
Δελτίο Τύπου / Pool

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο OPEN, στους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στα πολιτικά ερωτήματα που θα προκύψουν μετά την κάμψη της διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, είπε:

«Είναι προφανές ότι την επόμενη μέρα έχουμε μπροστά μας μία νέα μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πιστεύει στην επιστροφή σε μια συντηρητική «κανονικότητα» και την λιτότητα και περιμένει από τις αγορές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Αυτή η συνταγή, το ξέρουμε καλά πια, οδηγεί να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι αδύναμοι.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι:

« Στον αντίποδα υπάρχει η αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύουμε εμείς. Για ένα οργανωμένο κράτος που εγγυάται και παρέχει τα δημόσια αγαθά σε όλους τους πολίτες. Με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Μια Νέα Αλλαγή και μια νέα Κοινωνική Συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύνταξη του ΕΣΥ αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα.

Η μάχη στην Ευρώπη

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι: «Αυτή η μάχη θα δοθεί και στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι για μας το πιο ασφαλές σπίτι που έχουμε αλλά όχι αυτή Ε.Ε που χρειάζεται ριζική αλλαγή. Η πανδημία είναι ίσως ο μοχλός που χρειαζόμαστε η μεγάλη ευκαιρία για Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μακράς πνοής.» Και κατέληξε ως εξής: «Σε αυτήν την μάχη το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στην πρώτη γραμμή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ