ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊος - Χαρδαλιάς: Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας

Κορωνοϊος - Χαρδαλιάς: Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας
INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση από κοινού με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι την Μ. Τρίτη έφτασαν από το εξωτερικό τρεις πτήσεις: μία τακτική πτήση από Παρίσι και δύο πτήσεις επαναπατρισμού από Λάρνακα και Ρώμη με 215 επιβάτες συνολικά. Όλοι οι επιβάτες έμειναν στα ξενοδοχεία και υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό και τα αποτελέσματά τους σήμερα ήταν όλα αρνητικά.

Σήμερα έφτασαν 41 άτομα από το Κατάρ, 134 από Λάρνακα, 107 από Βρυξέλλες. Όλοι ελέγχθησαν για κορωνοϊό και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία της Αττικής όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο και θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έγινε απόπειρα από δύο αλλοδαπούς να σπάσουν την καραντίνα στα νότια προάστια από ξενοδοχείο, οι οποίοι ήταν αρνητικοί αλλά ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα. Συνελήφθησαν, τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και ενημερώθηκαν και οι πρεσβείες τους για τα περεταίρω.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε εκ νέου σήμερα ότι την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο ακέραιο και πως θα επιβληθούν όλα τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

«Το αρνί θα το ψήσουμε είτε μόνοι μας είτε στο φούρνο της γειτονιάς», συνέχισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε πως ένα είναι το μεγάλο στοίχημα, «μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων που είναι οι πιο ευάλωτοι».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και επισήμανε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Ενημέρωσε πως τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά «θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πότε πρέπει να το κάνουμε».

Τόνισε με έμφαση πως «μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, με βάση τα δεδομένα θα ανοίξουμε τη συζήτηση για χαλάρωση μέτρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ