ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το μαξιλάρι ρευστότητας

Ερωτήματα ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το μαξιλάρι ρευστότητας
Δελτίο Τύπου / Pool

Σοβαρό ερωτήματα θέτει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνησης για το μαξιλάρι ρευστότητας.

Στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται ότι:

«Σοβαρό θέμα στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, δημιουργείται από τις παλινωδίες και τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών, για το ύψος και την χρήση των ταμειακών αποθεμάτων του δημοσίου (μαξιλάρι). Τα δημόσια οικονομικά είναι σοβαρό ζήτημα, για να γίνονται μικροκομματικά παιχνίδια. Ερωτούμε και περιμένουμε άμεσα απαντήσεις:

1) Ποσά χρήματα ξοδεύτηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης ως τώρα και σε ποιους τομείς ; Από που αντλήθηκαν τα σχετικά ποσά ;

2) Σε τι ποσό ανέρχεται το αποθεματικό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του κράτους ;

3) Ποιο ήταν το υπόλοιπο του αποθεματικού τον Δεκέμβριο του 2019 ;»

Το ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι: «Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να οικειοποιηθεί το απόθεμα ως αποτέλεσμα της πολιτικής του, ότι αυτό προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και από δάνεια που θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες.

Κεντρικό θέμα για την χώρα μας παραμένει ,το αν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με καλά επιτόκια η όχι. Χθες δανειστήκαμε με 2%. Θετικό. Αλλά οφείλεται στην παρέμβαση της ΕΚΤ. Όταν αυτή σταματήσει θα αντιμετωπίσουμε τελείως διαφορετικά δεδομένα. Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να κερδηθεί η μάχη στην Ευρώπη, για νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια, χωρίς νέες δεσμεύσεις και να συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με Κοινωνική συμφωνία.»

Χρηστίδης: Όχι στην εκλογολογία

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Παύλος Χρηστίδης στηλίτευσε την εκλογολογία. Μιλώντας στον 9,84, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε: «Τα σενάρια των εκλογών παράγονται και αναπαράγονται από ανθρώπους που είναι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Όποιος αυτή τη στιγμή φαντάζεται ότι η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές, νομίζω ότι διαπράττει θεσμική ύβρη. Αν το πάρει απόφαση ο κ. Μητσοτάκης εδώ είμαστε να μετρηθούμε και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Τώρα έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να μην κάνει ότι έκανε ο ίδιος το 2015.

Η ουσία του ζητήματος είναι πως τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υγείας χιλιάδων συμπολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο οι ΜΕΘ να γεμίσουν, και στην συνέχεια να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, την εγγύηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μια σειρά ακόμα επιλογών που τις έχει ανάγκη ο κόσμος σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ