ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάσχα 2020: «Μένουμε σπίτι για να ανταμώσουμε και πάλι» - Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πάσχα 2020: «Μένουμε σπίτι για να ανταμώσουμε και πάλι» - Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη
INTIME NEWS / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καθώς η Ελλάδα ζει φέτος ένα διαφορετικό Πάσχα, υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τις ευχές του σε όλους τους πολίτες.

Στο ευχετήριο μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία που έχει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα της Πολιτείας ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του φονικού ιού στη χώρα μας.

«Αυτό το Πάσχα, ας κάνουμε πράξη την αγάπη προς τους συμπολίτες μας, με ευθύνη προς την κοινωνία. Μένουμε σπίτι για να ανταμώσουμε και πάλι όταν περάσει ο κίνδυνος. Καλή Ανάσταση σε όλους!», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έτσι πήρα την απόφαση για το lockdown σε όλη την Ελλάδα»

Τις στιγμές που προηγήθηκαν προτού λάβει την απόφαση για τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με φόντο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, περιγράφει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει στη μνήμη του τα όσα συνέβησαν σε μια κυβερνητική σύσκεψη στις 7 Μαρτίου.

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: "Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!". Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα - βήμα».

«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(...) Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα», προσθέτει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι μέσα από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα, ο ίδιος απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ.

«Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά», υπογραμμίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ