ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαίωση Τσίπρα για κλείσιμο αξιολόγησης, χρέους, προσφυγικού "πολύ σύντομα"

Διαβεβαίωση Τσίπρα για κλείσιμο αξιολόγησης, χρέους, προσφυγικού "πολύ σύντομα"
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην εκτίμηση ότι "πολύ σύντομα" θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού και ότι μόλις αυτό συμβεί "η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα" προέβη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός καλεί σε αυστηρό τόνο τους θεσμούς να μην κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Ενώ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις αφού αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τους καλεί εκ νέου σε διάλογο "ώστε να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις".

Δεν υπαναχώρησε επίσης από την δέσμευσή του για υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης γνωστοποιώντας τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μαξίμου.

Μέσω της συνέντευξης του στην Αυγή της Κυριακής, απόσπασμα της οποίας προδημοσιεύεται στον ιστότοπο της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός στηλιτεύει την "απελπισμένη προσπάθεια" ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης", με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Σύμφωνα επίσης με την προαναγγελία, ο κ. Τσίπρας επιμένει στη συνέντευξή του ότι "η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο", ενώ ασκεί οξεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για "θατσερικές κατευθύνσεις" και "ταξικό μίσος".

Διαβεβαίωνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα επιχειρεί να τον φέρει "όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή", προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

Σχετικά με το προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται κατά τον πρωθυπουργό στην πλευρά της Τουρκίας εξηγώντας ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ