ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Με σχέδιο και προσοχή η αποκλιμάκωση των μέτρων

Πέτσας: Με σχέδιο και προσοχή η αποκλιμάκωση των μέτρων
INTIME

Για νίκη στην πρώτη μάχη με την υγειονομική κρίση έκανε λόγο την Κυριακή του Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με σχέδιο στοχεύει να κερδίσει και τον πόλεμο.

Μιλώντας για την αποκλιμάκωση των μέτρων, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σχέδιο και με προσοχή «για να μην έχουμε πισωγυρίσματα», είτε όπως είπε μιλάμε για μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, είτε εστίασης, είτε για τα τουριστικά καταλύματα όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη.

«Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα για να πάμε, όπως πήγαμε και τώρα συντονισμένα, με σχέδιο για να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένουν τα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης, που θα δοκιμαστούν ιδιαιτέρως σήμερα, μία μέρα αφιερωμένη σε οικογενειακά τραπέζια και συνάξεις.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του πρωθυπουργού αλλά και υπουργών, έχει διαμηνύσει πως διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού και έχει ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Τόσο το κυβερνητικό επιτελείο όσο και ο «στρατηγός» της μάχης κατά του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας έχουν εκφράσει τις περασμένες ημέρες την ανησυχία τους για… εκτροχιασμό από το στόχο λόγω των εορτών και έχουν ζητήσει από τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και την Κυριακή του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ