ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάσχα 2020: Ανταλλαγή τηλεφωνικών ευχών Οικουμενικού Πατριάρχη-Τσίπρα

Πάσχα 2020: Ανταλλαγή τηλεφωνικών ευχών Οικουμενικού Πατριάρχη-Τσίπρα
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο, ανήμερα του Πάσχα, προκειμένου να του ευχηθεί.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την εξέλιξη του COVID-19 στην Ελλάδα.

Τον ενημέρωσε, επίσης, ότι θα αναβάλλει το προγραμματισμένο για το Μάιο ταξίδι του στην Αθήνα και ευχήθηκε σύντομα να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν διά ζώσης.

Ευχές από τον Τραμπ

Νωρίτερα, τις θερμές ευχές του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο λίγο μετά τις 9 το βράδυ, «προκειμένου να εκφράσει τις θερμότερες ευχές του για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και του Αγίου Πάσχα, στον ίδιο και στους Ορθοδόξους υπό τη δικαιοδοσία του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την πρωτοβουλία του να εκφράσει τηλεφωνικώς τις ευχές του, αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον της χώρας του για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον ευχαρίστησε επίσης για το ενδιαφέρον του και προς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν τον προσεχή Μάιο, ωστόσο, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ αναβλήθηκε για το επόμενο έτος.

Ευχαριστίες Σακελλαροπούλου

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε επικοινωνήσει την περασμένη Παρασκευή, 10 Απριλίου, και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να τον ευχαριστήσει για τις ευχές του για την ανάληψη των καθηκόντων της και παράλληλα του εξέφρασε τη συμπαράστασή της για τη δοκιμασία των ομογενών, αλλά και της Εκκλησίας, από την πανδημία του κορωνοϊού. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε επίσης τον κ. Βαρθολομαίο για την ενίσχυση του Πατριαρχείου προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αλληλεγγύη της και την διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, βρίσκεται κοντά στους πιστούς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ