ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής: Θα γυρίσω στην Αίγινα

Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής: Θα γυρίσω στην Αίγινα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στην Αίγινα επιστρέφει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συζήτηση στη Βουλή και φρόντισε να το «φωνάξει»  δυνατά από το πλέον επίσημο βήμα της Βουλής.

«Σας λέω ότι θα γυρίσω στην Αίγινα», είπε κλείνοντας την ομιλία του για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και έδωσε και ώρα αναχώρησης του πλοίου της γραμμής.

«Το πλοίο φεύγει στις 4.30 μμ και το λέω αυτό σε όσους επιδιώκουν να κλείσουν τη φωνή μου στήνοντας τέτοιες σκευωρίες», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είχε προκαλέσει σάλο όταν επέλεξε να ταξιδέψει στην Αίγινα κατά την διάρκεια του περιορισμού των μετακινήσεων παρά το γεγονός ότι το σπίτι του στο νησί δεν ήταν δηλωμένο ως πρώτη κατοικία.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε δώσει την απάντησή του μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Απέδωσε το σάλο που προκλήθηκε σε λασπολογία που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην συζητηθεί η κριτική του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup.

Ο κ. Βαρουφάκης, διέψευσε κατηγορηματικά πως αρνήθηκε τον έλεγχο και τη διαδικασία απολύμανσης στο λιμάνι της Αίγινας, λέγοντας ότι έδειξε κανονικά την βουλευτική του ταυτότητα και πως έκατσε στην ουρά 15 λεπτά για να ψεκαστεί για απολύμανση το αυτοκίνητό του.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του δημάρχου Αίγινας πως αρνήθηκε τους ελέγχους απάντησε πως «όποιος το λέει αυτό ψεύδεται ασυστόλως» και πρόσθεσε ότι δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση «με ανθρώπους που αυτοεξευτελίζονται».

Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι η ΠΝΠ για τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν την παραμονή στην πρώτη κατοικία και χαρακτήρισε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό τα όσα συμβαίνουν.

«Τα περιοριστικά μέτρα με έπιασαν στην Αίγινα. Ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνει όχι εκεί που είναι το Ε1 σου. Έτσι λέει ο νόμος ξεκάθαρα. Δεν λέει να πας κάπου αλλού», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ζήτησε τέσσερις φορές εγγράφως από το προεδρείο της Βουλής να γίνει με τηλεδιάσκεψη και για τους 300 βουλευτές η συνεδρίαση της ολομέλειας.

«Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα πλήγματος στον κοινοβουλευτισμό και στο νόμο. Ο νόμος λέει κάτι απλό: εκεί που είσαι μένεις. Εγώ είχα σκοπό να μείνω εδώ. ζητούσα συστηματικά επισταμένως και καθημερινά να τοποθετηθώ στη βουλή με τηλεδιάσκεψη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ