ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Μητσοτάκης: Η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήρτησε την Παρασκευή στον λογαριασμό του στο twitter ένα μικρό κείμενο αναφορικά με την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κάνοντας λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

 

«Ημέρα μνήμης, σήμερα, των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα. Παντοτινό δίδαγμα απόρριψης του μίσους, του ρατσισμού και της τυφλής βίας. Γιατί “η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του”», έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε πως «έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν».

«Στις 24/4 τιμάμε την ημέρα της Αρμενικής Γενοκτονίας, που η χώρα μας έχει αναγνωρίσει από το 1996. Φέτος η πρωτόγνωρη συγκυρία στην οποία ζούμε δεν επιτρέπει τη διοργάνωση των καθιερωμένων εκδηλώσεων τιμής αλλά δε λησμονούμε τη μέρα αυτή», ανέφερε στην αρχή του μηνύματός του ο κ. Δένδιας, το οποίο ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περαιτέρω σημειώνει ότι η σκέψη μας είναι και φέτος κοντά στους Αρμένιους της πατρίδας μας αλλά και στους προγόνους τους και στους Αρμένιους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας, ο κ. Δένδιας επιβεβαίωσε επίσης τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας που διέπουν τους δύο λαούς και εκφράζει την αλληλεγγύη απέναντι στην αρμενική κοινότητα της Ελλάδος που τόσα έχει προσφέρει στην ιστορία της πατρίδας μας, όπως επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ