ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δομές στα νησιά

Μηταράκης: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δομές στα νησιά
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο οποίος ανέφερε ότι μόνον το πρώτο τρίμηνο του έτους μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα 10.700 άτομα.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Μεταναστευτκής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Μηταράκης είπε πως ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έχει “πέσει” σε 38.000. Σημείωσε ακόμη, πως απορροφήθηκαν και οι 9.100 νέες αφίξεις του πρώτου τριμήνου, γνωστοποιώντας ότι τον Απρίλιο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού, είπε πως δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε δομές στα νησιά και ως εκ τούτου καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. “Από τις 93 δομές που υπάρχουν στη χώρα, κρούσμα επιβεβαιώθηκε μόνο σε τρεις δομές”, είπε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα, λέγοντας ότι γίνονται έλεγχοι κατόπιν εορτής. “Δεν ξέρετε αν έχετε κρούσματα, ξέρετε μόνον αν έχουν νοσήσει”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ