ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Έκκληση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Γιάνης Βάρουφάκης τάχθηκε στο πλευρό του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη.

Η σχετική ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25 έχει ως εκξής:

«O γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με μήνυμα του απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με τις εκκλήσεις ακαδημαϊκών, πολιτικών, φορέων, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη, και ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ενεργήσει άμεσα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη σε πειθαρχικό κελί των φυλακών Γρεβενών στη βάση κάποια αόριστης αναφοράς για δήθεν "αξιόπιστες πληροφορίων" αναφορικά με θέματα ασφάλειας, όταν όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική αιτία. Καθώς ο Βασίλης Δημάκης διώκεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να συμμετάσχει σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία για την αποσυμφόρηση των φυλακών.»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι:

«Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ακόμα διερωτήθηκε αν θα ήθελε να μείνει ως ο Πρωθυπουργός που ανέχτηκε αυτή την "καφκική αντιμετώπιση" των κρατουμένων, επειδή τόλμησαν να απαιτήσουν αυτό που το κράτος αυτά που έπρεπε να έχει παράσχει;»

Και καταλήγει ως εξής:

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον ρωθυπουργό να παρέμβει ώστε από την μία μεριά να ανακληθεί αυτή η μεταγωγή άμεσα και από την άλλη να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των φυλακών. Και έκλεισε λέγοντας: "ελπίζω να το πράξετε κ. Μητσοτάκη διότι διαφορετικά θα έχετε κρατήσει αντικοινωνικές αποστάσεις από τον φιλελευθερισμό που ενίοτε επικαλείστε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ