ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σχέδιο Μητσοτάκη για τη στήριξη του Πολιτισμού

Κορωνοϊός: Σχέδιο Μητσοτάκη για τη στήριξη του Πολιτισμού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδικά μέτρα στήριξης για τον κλάδο του Πολιτισμού λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, φαίνεται πως επεξεργάζεται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη. Είχε προηγηθεί η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή την Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο θέμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

 

Κάτοπιν τούτου, η κυρία Μενδώνη φαίνεται πως βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας προτάσεων για τη στήριξη του Πολιτισμού, ενώ ήδη έχουν τεθεί ερωτήματα και στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, οι απαντήσεις της οποία αναμένονται την προσεχή Τρίτη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της επιστημονικής επιτροπής, αναμένεται να συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη για τον Πολιτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, αλλά και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, με σκοπό να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης, κατά την τριτολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι, παραδεχόμενος, παράλληλα, ότι είχε εμφανίστεί επιφυλακτικός κατά το διάγγελμά του, για το ζήτημα αυτό.

«Έχω ζητήσει από τους επιστήμονες να μου πουν αν και με ποιο τρόπο θα μπορούμε να έχουμε ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι», είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τη στήριξη του κλάδου.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις», ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού από το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίες και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

«Θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες, ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του Πολιτισμού το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι σχεδιάζεται η ανακατανομή πόρων από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ανέργων στο χώρο του πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ