ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Μισός μισθός για μισή δουλειά

ΚΙΝΑΛ: Μισός μισθός για μισή δουλειά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους μισθούς στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Γιώργος Μουλκιώτης υπεύθυνος της ΚΟ για θέματα εργασίας και Χρήστος Μέγας, γραμματέας Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρουν ότι:

«Μίσος μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου. Αυτό ήταν το Πρωτομαγιάτικο δώρο της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες εργαζόμενους. Η εξειδίκευση των γενικόλογων εξαγγελιών του κ Μητσοτάκη, από τον Υπουργό Εργασίας ήταν πλήρως αποκαλυπτική. Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με την γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και εργαζόμενους με ωρομίσθιο 2,66 ευρώ.»

Τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ προσθέτουν ότι:

«Για τη Νέα Δημοκρατία η κρίση γίνεται ευκαιρία για να ξεμπλέξει μια και καλή με τα εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις εργασίας που τα κατοχυρώνουν.

Το περιβόητο άρθρο 9 της ΠΝΠ δεν ήρθε καθόλου τυχαία, αυτό ακριβώς είναι το όραμα της Κυβέρνησης για το μέλλον της εργασίας ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ.

Απέναντι σε αυτούς βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Οι προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά. Στήριξη της απασχόλησης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και για 6 μήνες. Με πλήρη σεβασμό των όρων εργασίας και των αμοιβών. Χωρίς καμία απόλυση στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν. Με ποσά που θα αντληθούν από τα προγράμματα που ήδη αποφάσισε η ΕΕ και το ΕΣΠΑ.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η αντίδραση μας προς τα κυβερνητικά σχέδια θα είναι δυναμική. Μαζί με τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ