Απαγόρευσαν οι Τούρκοι στο αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο
Επεισόδιο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.
Πριν την αναχώρηση από την Ελευσίνα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατέθεσε το σχέδιο πτήσης το οποίο προέβλεπε στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν.
Αμέσως, η Τουρκία διαμήνυσε ότι δεν εγκρίνει το σχέδιο πτήσης καθώς το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό και υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάει στη Ρόδο καθώς θεωρείται από την Άγκυρα «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του CNN Greece ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημερώθηκε για την αξίωση της Άγκυρας μόλις μισή ώρα πριν απογειωθεί το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό, οι Τούρκοι αντιπρότειναν να καταθέσει η Αθήνα νέο σχέδιο πτήσης και να ανεφοδιαστεί στην Άγκυρα κάτι που απέρριψε η ελληνική πλευρά καθώς αυτό θα θεωρούνταν υποχώρηση στις τουρκικές αξιώσεις.
Ως εκ τούτου, καταρτίστηκε νέο σχέδιο πτήσης που δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας με το αεροπλάνο να περνάει νότια της Κύπρου, στην συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία και προσγειώθηκε στο Ισφαχάν.
Το όλο περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση του πρωθυπουργού για πάνω από δύο ώρες.
Διαβάστε επίσης
Υποβρύχιος έλεγχος στο πλοίο «Κίσσαμος» που προσάραξε στη Μήλο: Ψάχνουν τα αίτια του μπλακ άουτ
09:32
Tasty news: Τα πιο σημαντικά γευστικά ραντεβού που αξίζουν μία θέση στην ατζέντα μας
09:30
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός φορτηγού στην Εγνατία Οδό - Το βαρύ όχημα ανετράπη
09:24
Bookreads - Δημήτρης Ρόκος: «Kανένα έργο δεν σταματά ποτέ να μεταβάλλεται»
09:17