ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η πρώτη μέρα πήγε καλά για τα καταστήματα που λειτούργησαν

Γεωργιάδης: Η πρώτη μέρα πήγε καλά για τα καταστήματα που λειτούργησαν
ΙΝΤΙΜΕ

«Υπήρχε κίνηση στα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας, κυκλοφόρησε ο κόσμος και τηρήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

« Η πρώτη μέρα πήγε καλά για τα καταστήματα που λειτούργησαν, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έχω από επιμελητήρια και συνδέσμους», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ1 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha το μεσημέρι, σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις που σχημάτισε, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση σε, εμπορικά καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας, για να διαπιστώσουν την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, κατά την πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Παπαθανάσης συνομίλησαν με ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διαπιστώνοντας την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και την καθολική ανταπόκριση στο νέο πλαίσιο μέτρων που είναι αναγκαία για την προστασία όλων.

«Η μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι πηγαίνουμε καλά», αυτή είναι, σε μία φράση, η κυβερνητική αποτίμηση της σημερινής ημέρας, έτσι όπως διατυπώθηκε νωρίτερα και από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε και τα 110 εκατ. sms που εστάλησαν στο 13033, ως παράδειγμα καλής λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας το προηγούμενο διάστημα.

Συγκρίνοντας, όμως, την Ελλάδα με το Βέλγιο, ο υπουργός παρατήρησε ότι η πανδημία βρήκε τη χώρα εκείνη σε ευάλωτη στιγμή, απόρροια, μεταξύ άλλων λόγων, της απλής αναλογικής που δεν επέτρεπε τη δημιουργία κυβέρνησης.

Αναλυτικά και στο εισαγωγικό ερώτημα για την αποτίμηση της πρώτης ημέρας μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε , σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», τα εξής:

«Η μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι πηγαίνουμε καλά, δεν υπήρξε εξαιρετικά μεγάλος συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Γενικώς η κίνηση προφανώς είναι κατά τι επιβαρυμένη, δεν έχει φτάσει όμως στα επίπεδα υψηλής έντασης που ήταν πριν από την επιβολή των μέτρων. Εξακολουθούμε να τηρούμε κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με τους κανόνες που λειτούργησαν και μέχρι την 30ή Απριλίου. Είναι πάρα πολύ νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις, η εικόνα όμως που έχουμε, είναι ότι έχουμε αλλάξει λιγάκι και τον τρόπο ζωής μας, εκτός από το κομμάτι του καταναγκασμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ