ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Επιταχύνει την ύφεση η πολιτική Μητσοτάκη

Σκουρλέτης: Επιταχύνει την ύφεση η πολιτική Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, είπε ότι: «Τώρα παραδέχονται οι περισσότεροι ότι η ύφεση θα κινηθεί γύρω στο 10%. […] Προφανώς μιλάμε για μια καθολική ύφεση η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά η πολιτική που ακολουθήθηκε από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και μέχρι τώρα, ακριβώς επειδή δεν υιοθέτησε τη λογική των οριζόντιων εμπροσθοβαρών μέτρων, ουσιαστικά λειτούργησε ως επιταχυντής και έχει προσθέσει επιπλέον μονάδες στην ύφεση. Την ύφεση δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, έχει σημασία όμως να την αναχαιτίσουμε, να ανακόψουμε τον ρυθμό της, να περιορίσουμε την τελική της έκταση και βεβαίως αυτό να γίνει με τον πιο δίκαιο και κοινωνικά ισόρροπο τρόπο, όσο μπορεί να μιλάει κανείς για δικαιοσύνη σε συνθήκες ύφεσης».

Επικίνδυνες οι αντιλήψεις που βλέπουν παντού άβατα

Σε ό, τι αφορά τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι: «Την αυτοπειθαρχία εκ μέρους των πολιτών μπροστά στον κορωνοϊό την μεταφράζει η κυβέρνηση ως μια νέου τύπου οργάνωση της κοινωνίας. Δείτε αυτό που συνέβη στην Αγία Παρασκευή. Προφανώς κανείς δεν λέει να μην υπάρχουν συστάσεις και προς τους νέους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης κάτω από τις νέες συνθήκες. […] Η συγκεκριμένη πλατεία, μόλις ανοίξει ο καιρός και μέχρι το φθινόπωρο, μαζεύει παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και άρχισαν να λένε όλες αυτές τις ιστορίες περί “άβατου”. Κι εκεί άβατο και εδώ άβατο, τελικά που είναι άβατο; Φαίνεται ότι από τα Εξάρχεια το έχουμε εξαγάγει παντού. Αυτές είναι επικίνδυνες αντιλήψεις, οι οποίες δυστυχώς αναπαράγονται και από τα ΜΜΕ και ίσως προϊδεάζουν για το τι τύπου κοινωνία σκέφτονται, δηλαδή ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε μια συνεχή παρουσία των δυνάμεων καταστολής».

Για τη MARFIN

Ο κ. Σουρλέτης αναφέρθηκε επίσης στη Marfin: «Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακατανόητο είναι, όχι η δικαιολογημένη αναφορά στα δέκα χρόνια από τη MARFIN, αλλά το να επιχειρηθεί με αφορμή τα δέκα χρόνια να δημιουργηθεί ένα κλίμα. Τι ακριβώς; Ότι κινδυνεύουμε από κάτι σήμερα; Βεβαίως τιμάμε, όπως και τότε τιμήσαμε του τρεις αδικοχαμένους τραπεζοϋπάλληλους. Και τότε, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, είχε καταδικάσει τα συγκεκριμένα γεγονότα. Βεβαίως, εμείς τα διαχωρίσαμε από τους τότε, απόλυτα δικαιολογημένους, αγώνες. Και θυμίσαμε χθες στην ανακοίνωσή μας, ότι τότε πάλι πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν κατάφερε, παρά τις προσπάθειές του, να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους. Ελπίζω να μην υποπέσουν οι σημερινοί διοικούντες σε αυτά τα τραγελαφικά που είχαμε ακούσει από επώνυμα χείλη υπουργών της τότε κυβέρνησης, ότι η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να εμπλέκονται σ’ αυτή την υπόθεση. Αναφέρομαι στον κ. Πάγκαλο. […] Ίσως κάτι να βλέπουν, κάτι να φοβούνται και να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο για να τον τρομοκρατήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ