ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για το άσυλο: Άγριος καυγάς Κουμουτσάκου - Ζαχαριάδη στη Βουλή

Νομοσχέδιο για το άσυλο: Άγριος καυγάς Κουμουτσάκου - Ζαχαριάδη στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Γιώργος Κουμουτσάκος και Κώστας Ζαχαριάδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης πως έχουμε «αριστερό ανεύθυνο λαϊκισμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και για βαθιά λαϊκίστικη δεξιά από την άλλη που προσπαθεί να αξιοποιήσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τους πρόσφυγες και μετανάστες», προκάλεσε την έκρηξη του Κώστα Ζαχαριάδη που έκανε λόγο για «απαράδεκτους συμψηφισμούς και άθλια εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά».

Τα αίματα άναψαν στην αίθουσα όπου συζητείτο το νομοσχέδιο.

«Οι κήρυκες της ανευθυνότητας του ανοίγματος των συνόρων τροφοδοτούν τους υπέρμαχους των στρατοπέδων συγκέντρωσης και το αντίστροφο, φτιάχνοντας έτσι ένα δίδυμο λαϊκισμών», αντέτεινε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αφορμή για την κόντρα στάθηκε η κριτική της αντιπολίτευσης γύρω από τις αντιδράσεις σε περιοχές που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν δομές φιλοξενίας.

«Από τη μια έχουμε το λαϊκισμό της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνοεί ότι οι τοπικοί πληθυσμοί που σήμερα είναι σε κόπωση, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2015 άνοιξαν τα σπίτια και τις αγκαλιές τους για να υποδεχθούν αυτούς για τους οποίους σήμερα αντιδρούν και από την άλλη, το λαϊκισμό μιας βαθιά λαϊκιστικής δεξιάς στην οποία λέμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για φασίζουσες συμπεριφορές περιθωριακών στοιχείων που προσβάλουν τον πολιτισμό της χώρας μας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο, Παρασκευή προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ