ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Κρεμαστινό: Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχος

Μητσοτάκης για Κρεμαστινό: Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχος
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε μέσω tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους.

«Στη μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας» υπογράμμισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πέθανε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 78 ετών από κορωνοϊό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» το πρωί της 26ης Μαρτίου και κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

O Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επίσης, ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ