ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Κρεμαστινό: Ήταν ο δικός μας γιατρός

Γεννηματά για Κρεμαστινό: Ήταν ο δικός μας γιατρός
ΙΝΤΙΜΕ

Βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου φίλου, Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ήταν "ο δικός μας γιατρός". Δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ», τονίζει, σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του Ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

«Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα, που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη Τζένη και τους οικείους του», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πέθανε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 78 ετών από κορωνοϊό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» το πρωί της 26ης Μαρτίου και κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ