ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Κουτσούμπας για προσφυγικό: Φτιάχνετε σιδερόφραχτες φυλακές της ΕΕ

Βουλή - Κουτσούμπας για προσφυγικό: Φτιάχνετε σιδερόφραχτες φυλακές της ΕΕ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ημίμετρα» χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού ο Δημήτρης Κουτσούμπαςσε παρέμβασή του στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο και κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν απέναντι στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, υποστηρίζοντας ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο επί της ουσίας φτιάχνει στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα «σιδερόφραχτες φυλακές της ΕΕ, που θα είναι ενεργές υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν, εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών και προϋποθέσεων προστασίας και υγιεινής».

«Λίγο μόλις διάστημα μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στα νησιά του Αιγαίου, ενάντια στη δημιουργία κάθε είδους φυλακής εγκλωβισμού, η κυβέρνηση προκλητικά, έρχεται τώρα με το νομοσχέδιο - σε συνέχεια και της απαράδεκτης ΠΝΠ που επιτάσσει εκτάσεις - να νομοθετήσει τα κλειστά "πολυδύναμα" κέντρα κράτησης στα νησιά, στα οποία θα συνυπάρχουν οι νεοεισερχόμενοι, οι ευάλωτοι, αλλά και όσοι έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους και βρίσκονται σε διαδικασία απέλασης», είπε.

«Ενώ, με το ίδιο νομοσχέδιο προχωράτε και στη δημιουργία κλειστών κέντρων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κι όλα αυτά τα κάνετε εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, που δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και που είναι πολύ πιθανό να επανέλθει δριμύτερη το φθινόπωρο, όταν μάλιστα όλο αυτό το διάστημα φάνηκαν οι μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από την κατάσταση που επικρατεί, με δική σας ευθύνη, στις προσφυγικές δομές».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, μίλησε ενέσεις χωρίς αντίκρυσμα εκ μέρους της κυβέρνησης. «Ένα σημαντικό μέρος μικρών επιχειρήσεων, θα κλείσει άμεσα ή θα επιβαρυνθεί με σημαντικές ζημιές, καθώς τα όποια προσωρινά μέτρα κυβερνητικής στήριξης δεν αρκούν για να αντιστρέψουν αυτή την τάση, ενώ η αύξηση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών προεξοφλείται στις σχετικές αναλύσεις», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ