ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα και φαρισαϊσμός Μητσοτάκη για Marfin

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα και φαρισαϊσμός Μητσοτάκη για Marfin
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οξύτατη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται ότι:

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin. Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι;

«Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση.»

Παραιτείται το Δημόσιο

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό, μετά την 20 περίπου μέρες μετά, είχε οριστεί και η δικάσιμος, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Το θέμα ανέδειξε και ο Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικού σταθμού Real.

Στην τελετή του Σαββάτου θα συμμετάσχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 θα καταθέσουν στεφάνια σε άλλες χρονικές στιγμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ