ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για μη δημοκρατικά ΜΜΕ μιλά ο Βερναρδάκης

Για μη δημοκρατικά ΜΜΕ μιλά ο Βερναρδάκης
EUROKINISSI

Κατάχρηση της ενημέρωσης από ορισμένα ΜΜΕ «βλέπει» ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Παρεμβαίνοντας στο δημόσιο διάλογο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε για μη δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κανόνων.

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη «μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες του πολιτικο-οικονομικού χώρου της χώρας είναι η αυτονόμηση των ΜΜΕ και η κατάχρηση που γίνεται δια του δημόσιου χώρου της ενημέρωσης».

Η αναφορά του αυτή ήρθε ως απάντηση στο σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα ότι η κυβέρνηση δεν πείθει όταν μιλάει για αποκομματικοποίηση του κράτους. «Πρόσφατα είχαμε την τροπολογία Παππά για το ΕΣΡ και μας φλόμωσε στο ψέμα για τον αριθμό των αδειών, αφού άλλα λένε τα επίσημα στοιχεία για το τι ισχύει σε Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Είναι πολιτική η διαφωνία μας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βασική παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικο-οικονομικών κύκλων δια μέσου των ΜΜΕ που
δεν είναι δημοκρατικά και κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζεται ρύθμιση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποφεύγοντας να πάρει θέση για το τι είδους ρύθμιση απαιτείται.

Λίγο αργότερα, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Χριστόφορος Βερναρδάκης διευκρίνισε πως χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ, που τώρα δεν υπάρχει. «Λειτουργούν ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ