ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση στη Βουλή για την αλλαγή στην πτήση Τσίπρα λόγω Τουρκίας

Ερώτηση στη Βουλή για την αλλαγή στην πτήση Τσίπρα λόγω Τουρκίας
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η άρνηση της Τουρκίας να δώσει άδεια ανεφοδιασμού στη Ρόδο στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή διερωτάται γιατί ζητήθηκε άδεια να προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που αφορά τα στρατιωτικά C-130.

«Οι πολίτες διερωτώνται εάν ελληνικά στρατιωτικά αεροπλάνα και ειδικότερα τα C-130 μπορούν να προσγειωθούν
στη Ρόδο χωρίς να ζητήσουν άδεια από άλλη χώρα. Όμως, είναι γνωστό και αυτό το γνωρίζουν άριστα τα ραντάρ της γειτονικής χώρας ότι προσγειώνονται C-130 στη Ρόδο», αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και καλεί τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει στα ακόλουθα δύο ερωτήματα:

1. Εάν τα αεροπλάνα που μετέφεραν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια στη Δωδεκάνησο (Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο) υπόκειντο στην ίδια διαδικασία με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

2. Γιατί ζητήθηκε άδεια για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και, εφόσον άλλαξε τελικά πορεία και δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο, στην πραγματικότητα δεν έγινε αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ