ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ειρωνικά «συγχαρητήρια» του ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα

Τα ειρωνικά «συγχαρητήρια» του ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε άκρως ειρωνικό ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μια καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση. Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση.»

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένα συγκρουστεί με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η ανακοίνωση

Νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας είδε δηλώσει:

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα.»

Η δήλωση Στουρνάρα στο CNN Greece

Ο διοικητής τη ΤτΕ σε επικοινωνία που είχε μαζί του το CNN Greece δήλωσε πως για την επικύρωση της ανανέωσης της θητείας του διοικητή της ΤτΕ θα ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περί τις δύο εβδομάδες.

Αναφορικά με το σχέδιο που εκπονεί η Τράπεζα της Ελλάδας για τη δημιουργία bad bank, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο και όταν έχει ολοκληρωθεί η προεργασία που πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ