ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή με τους νοσηλευτές

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή με τους νοσηλευτές
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ /ΙΝΤΙΜΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα του κλάδου.

Στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των υγειονομικών, στηρίζουμε τις δράσεις τους και τα δίκαια αιτήματά τους, για την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.»

Ο γγ του ΚΚΕ πρόσθεσε:

«Διεκδικούμε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων. Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Απαιτούμε να τροποποιηθούν οι οργανισμοί των των νοσοκομείων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, να επανέλθουν οι μισθοί των υγειονομικών στα επίπεδα του 2009, να αποκατασταθούν επιδόματα εορτών και αδείας. Όλα αυτά χρειάζεται να γίνουν σήμερα, να μη χαθεί άλλος χρόνος, για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, για να στηριχθούν αυτοί οι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του λαού».

Για τους αυτοαπασχολούμενους

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρθηκε και στους αυτοαπασχολούμενους:

«Τα κούφια λόγια συμπάθειας και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπιχειρήσεις τους, δεν δίνουν λύση στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, τη μείωση του εισοδήματος και τα νέα αδιέξοδα που αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.»

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι: «Τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παραμένουν, σε συνδυασμό με τα νέα βάρη που κατευθύνονται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να συναντήσουν τη μαζική καταδίκη των αυτοαπασχολούμενων»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η αγωνιστική διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την επιβίωση, αλλά και για την προστασία της λαϊκής υγείας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, παραμένει περισσότερο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ