ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Καταρρίφθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Καταρρίφθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας
AP Photo/Rafiq Maqbool

Τις αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πλήρη κατάρρευση της κατασκευασμένης επιχείρησης της Νέας Δημοκρατίας να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία».

«Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη»: Με τη φράση αυτή τηςπρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, «καταρρίφθηκε πλήρως η κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία», εκτιμούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ..

«Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής», υππογραμμίζουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός.»

«Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

  1. Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του "θυμήθηκε" εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.
  2. Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη
  3. Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.
  4. Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της
  5. Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που "είπε όσα είπε" μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ