ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαββός: Σημαντικός ρόλος ο ρόλος των τραπεζών στην επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης

Ζαββός: Σημαντικός ρόλος ο ρόλος των τραπεζών στην επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα στις τράπεζες για τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Ζαββός.

Ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ιμάντας μεταβίβασης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

«Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα αυτή τη στιγμή που δίνουμε μάχη προ του αναχώματος για να κρατηθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από αυτό θα κριθεί η επιτυχία», είπε ο κ. Ζαββός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στις επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ότι χρειάζεται αλλαγή του κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, αλλαγή του πλαισίου προστασίας για εκείνους που θέλουν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους και νέος πτωχευτικός κώδικας, ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο πτωχευτικός κώδικας θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή τον επόμενο μήνα.

«Το νέο πλαίσιο θα διέπει συνολικά το ιδιωτικό χρέος προς το δημόσιο και θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των χρεών με την οποία ο δανειολήπτης μπορεί να διασώσει την περιουσία του«, είπε ο κ. Ζαββός και τόνισε ότι θα υπάρξει πρόνοια για δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως το επίδομα στέγασης, αλλά και ο εντοπισμός στρατηγικών κακοπληρωτών.

Για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών υποστήριξε ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ωστόσο, η πραγματική οικονομική αδυναμία του οφειλέτη θα πρέπει να αποδεικνύεται με τεκμήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ