ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις Καραμανλή: Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια

Διαβεβαιώσεις Καραμανλή: Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Κώστας Καραμανλής απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν αυξήσεις στα διόδια.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε σχετικά: «Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα διόδια γιατί απλούστατα δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα βοηθούσε ούτε στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, που το έχουμε ανάγκη, ούτε και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας».

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επανέλαβε πως «οι πολίτες που είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, και δεν τις χρησιμοποίησαν αυτό το διάστημα, θα έχουν τη δυνατότητα της πίστωσης χρόνου στην επόμενη αγορά κάρτας τους». Όπως εξήγησε ο υπουργός, όταν ανανεωθεί μια κάρτα διάρκειας π.χ. τριών ή έξι μηνών που επί δύο μήνες δεν χρησιμοποιήθηκε, θα πιστωθούν οι ημέρες για τις οποίες υπήρχε περιορισμός των μετακινήσεων.

«Επομένως κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το να αυξήσουμε το εισιτήριο, μάλλον το μειώνουμε», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιουνίου, θα δοθεί μια επιπλέον έκπτωση 10% και για αυτούς που θα αγοράσουν νέα ετήσια κάρτα, πέρα από την όποια πίστωση δικαιούνται.

Ο αερομεταφορές

Όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο γύρω στο 30% μιας κανονικής προ κορωνοϊού ημέρας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημείωσε πως «οι χρονοαποστάσεις τηρούνται και όπου υπάρχει ζήτημα είμαστε από πάνω για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» και προσέθεσε: «Έχει μπει το προστατευτικό πλαστικό, οι σημάνσεις εντός και εκτός των οχημάτων και βέβαια, υπάρχει και ο θεσμός του βοηθού επιβάτη, στους 45 σταθμούς ανταπόκρισης του μετρό με λεωφορεία ή άλλα μέσα του ΟΣΥ, που βοηθάει ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός». Για τα ταξί και τους νέους κανόνες μετακίνησης ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών υπενθύμισε ότι πλέον επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.

Σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τον κλάδο, ο οποίος προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία. «Στις αεροπορικές εταιρείες, αυτό που έχουμε κάνει είναι να βρούμε τη χρυσή τομή, μεταξύ της προστασίας των καταναλωτών αλλά και της ενίσχυσης των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών. Ο κλάδος των αερομεταφορών προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τον προστατέψει. Γίνονται συζητήσεις με τον ευρύτερο χώρο των αερομεταφορών, για να δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε, στο πλαίσιο της λογικής, ώστε να στηρίξουμε αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ