ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Προανακριτική όπου καταθέτει και σήμερα η Ξένη Δημητρίου

Ένταση στην Προανακριτική όπου καταθέτει και σήμερα η Ξένη Δημητρίου
ΙΝΤΙΜΕ

Σε κλίμα έντασης μετά το χθεσινό «πόλεμο» διαρροών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα φέρεται να κατέθεσε η Ξένη Δημητρίου για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και γαλάζια στελέχη, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η ΝΔ ζήτησε να καταδικαστούν οι «ψευδείς», όπως ειπώθηκε, χθεσινές διαρροές που είδαν το φως σε μέσα ενημέρωσης φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρουσίαζαν την κ. Δημητρίου να μιλά δήθεν για «υποθέσεις τριών βουλευτών και πρώην υπουργών της ΝΔ με offshore».

«Καταγγέλουμε τη στάση όσων βουλευτών διοχετεύουν σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ψευδείς πληροφορίες. Αλλοιώθηκαν - βάσει και των πρακτικών που διαθέτουμε και τα οποία λένε την απόλυτη αλήθεια - οι δηλώσεις Δημητρίου. Κάποιοι τις άλλαξαν για να επωφεληθούν επικοινωνιακά. Αυτό γίνεται για πολλοστή φορά με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι ντροπή. Καλούμε ως πλειοψηφία σε καταδίκη τέτοιων πρακτικών. Τα fake news δεν χωράνε εδώ», ανέφερε από τη ΝΔ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας αρνήθηκε να καταδικάσει τα δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο για «υποκριτικό αίτημα καταδίκης εκ μέρους του Δημήτρη Μαρκόπουλου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ανέφερε πως «άλλο είναι διαρροή πραγμάτων κι εντελώς διαφορετική η διαστρέβλωση τους».

«Πρόκειται για συρραφή αποσπασμάτων που αλλοιώνουν το τί πραγματικά λέχθηκε», φέρεται να είπε, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας ζήτησε να ερωτηθεί η Ξένη Δημητρίου, που συνεχίζει και σήμερα την κατάθεση της, ξανά για το θέμα.

"Δεν ανέφερα για υπόθεση 3 βουλευτών, πρώην υπουργών της ΝΔ για off shore, ανέφερα ότι υπάρχει υπόθεση για off shore, άσχετη υπόθεση για τους βουλευτές της ΝΔ, που δεν ξερω τι αφορούσε", φέρεται να απάντησε.

Για τον Παναγιώτη Αθανασίου, η Ξένη Δημητρίου σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πως σε ότι αφορά στο ζήτημα για τη δήθεν απόκρυψη των στοιχείων του Καρούζος-Gate, για τα οποία άφησε αιχμές χθες, απάντησε ότι απηλλάγη. Για τη δε προαγωγή του κ. Αθανασίου η κ. Δημητρίου παραδέχθηκε ότι προσέφυγε στο Ανώτατο Συμβούλιο και δικαιώθηκε.

Ρωτήθηκε και σήμερα για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελένης Τουλουπάκη.

Ξ. Δημητρίου: Θεωρητικά εγώ δεν θα έβαζα ποτέ εμπλεκόμενο με οποιονδήποτε τρόπο σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα. Για τον Μανιαδάκη, ψάξτε να βρείτε εάν έπραξε σωστά η εισαγγελέας που τον έβαλε.

Η κ. Δημητρίου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, άφησε εκ νέου αιχμές κατά του Ιωάννη Αγγελή.

Γ. Γκιόλας: Για το ριφιφί του Αγγελή στο γραφείο Τουλουπάκη.

Ξ. Δημητρίου: Ακόμη και οι κατασχέσεις στους κατηγορούμενους γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Αγγελής ήθελε να την ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την είχε καλέσει. Με συνεννόηση και ηρεμία να του δείξει το υλικό. Όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά είπε ψέματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει απουσία της και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε, αλλά είπε και ψέματα ότι του το ζήτησα εγώ.

Σε ερώτηση του για το αν οι κ.κ. Αγγελής και Ράικου είχαν αναφέρει ότι δέχονται πιέσεις και απειλές, η Ξένη Δημητρίου φέρεται να απάντησε:

«Αγγελής και Ράικου ούτε προφορικά δεν μου έκαναν παράπονο. Όχι εγγράφως. Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι για αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται. Ήξεραν ότι δεν έχω φάει -όπως έλεγαν δημοσιεύματα- για την κ. Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο. Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του; Ανεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ