ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγγελής κατά Δημητρίου: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της για να αποφύγει ποινικές ευθύνες

Αγγελής κατά Δημητρίου: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της για να αποφύγει ποινικές ευθύνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψευδείς και αντιφατικούς χαρακτηρίζει ο Ιωάννης Αγγελής τα όσα φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση της στην Προανακριτική Επιτροπή η Ξένη Δημητρίου και ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα, ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια της να αποδομήσει την προσωπικότητα του ως ατόμου και ως ανώτατου εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού με άριστο υπηρεσιακό φάκελο, «για να αποφύγει τις σαφέστατες ποινικές της ευθύνες».

Όπως αναφέρει στο αίτημα του, «ενδεικτικό των ανακριβειών (λίαν επιεικής έκφρασης) που κατέθεσε ενώπιον σας αποτελεί το γεγονός ότι: υπό την ιδιότητα της ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει, μετά τη δημοσίευση της εν μέρει διαρροής των αναφορών μου (την 2/6/2019), από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για "υπέρβαση των ορίων της εποπτικής μου αρμοδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης εκ μέρους μου”.

Μεταξύ δε, των υποθέσεων για τις οποίες ελέγχομαι (και έχω κληθεί προς παροχή πειθαρχικών εξηγήσεων από το Συμβούλιο Επικρατείας) ότι, υπερέβην “την εποπτική μου αρμοδιότητα” περιλαμβάνεται και “η υπόθεση Φλώρου” (αυτή για την οποία κατέθεσε ενώπιον Σας ότι, “δεν ενδιαφέρθηκα”), η ανάκληση των μηνύσεων των κ.κ. Σαμαρά κλπ.», αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής.

Δείτε παρακάτω την επιστολή του κ. Αγγελή

aggelis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ