ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη πιθανότητα η απόφαση της Ολομέλειας για διεύρυνση των κατηγοριών για Παπαγγελόπουλο

Την Τρίτη πιθανότητα η απόφαση της Ολομέλειας για διεύρυνση των κατηγοριών για Παπαγγελόπουλο
ΙΝΤΙΜΕ

Για την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η συζήτηση και λήψη απόφασης θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τρίτη, ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη θα γίνει η μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ με τις υπογραφές 30 βουλευτών κατέθεσε στις 4 Μαίου αίτημα για τη διερεύνηση επιπλέον αδικημάτων, μεταξύ αυτών και εκείνο της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης - περίπτωση συμμορίας».

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, «κατά την διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στo πλαίσιo της διερευνώμενης υπόθεσης και κατόπιν της αποστολής μέρους του φακέλου της δικογραφίας από την Προκαταρκτική Επιτροπή στη Βουλή δυνάμει της από 04.03.20 γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, προέκυψαν ενδείξεις για την ενδεχόμενη τέλεση -υπό του κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου- ετέρων μεν, συναφών δε, αδικημάτων, πέραν των όσων αναφέρονται στην από 08-10-2019 απόφαση περί συγκρότησης της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής».

Τα τέσσερα επιπλέον αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αφορούν:

1. Εκβίαση
2. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου
3. Δωροληψία Υπαλλήλου
4. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας

Ζητείται ακόμη, η «ενίσχυση» αδικημάτων που ήδη ερευνώνται, καθώς, όπως αναφέρουν στη ΝΔ, προέκυψαν νέα στοιχεία:

1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος
2. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας
3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ