ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει για έκτη ημέρα η Ξένη Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή

Καταθέτει για έκτη ημέρα η Ξένη Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή
ΙΝΤΙΜΕ

Απειλές κατά τη διάρκεια της καριέρας της αποκάλυψε πως έχει δεχθεί η Ξένη Δημητρίου, η οποία συνεχίζει για έκτη ημέρα την κατάθεση της στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να στήριξε τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην έρευνα τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πως η συνάντηση στη Βιέννη δεν ήταν στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής και δεν υπήρξε κανένα στικάκι.

Δ. Αυγέρη: Είπατε προχθές απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο. Άρα οι εισαγγελείς Διαφοράς δεν είναι μια συμμορία που πήρε μέρος σε μια σκευωρία.

Ξ. Δημητρίου: Σοβαρά μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση αυτή πάρα τα εμπόδια και τις απειλές με μηνύσεις, αναφορές κλπ. Η κυρία Τουλουπάκη, αυτή η γυναίκα έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή.

Δ. Αυγέρη: Εσείς έχετε δεχθεί απειλές στην καριέρα σας?

Δημητρίου: Απίστευτες απειλές, με ανορθόγραφα μηνύματα, με μαφιόζικες μεθόδους.

Για την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, η κ. Δημητρίου φέρεται να είπε πως δεν είναι ασυνήθιστο.

Ξ. Δημητρίου: Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις του Κώστα Κυρανάκη από τη ΝΔ, ανέφερε:

- Σε κανένα έγγραφο των Αμερικανών δεν υπήρχε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά.

- Έχω συναντηθεί με τον κ. Βαξεβάνη στο γραφείο μου.

- Η κ. Τουλουπάκη είχε λόγους να ζητήσει ονομαστικά τον Ντζούρα να μπει επίκουρος στην υπόθεση.

- Η συνάντηση στη Βιέννη δεν ήταν στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής. Δεν υπήρξε κανένα στικάκι.

Πηγές από την Επιτροπή ανέφεραν πως η κ. Δημητρίου κατέθεσε πως κατά καιρούς έχει συναντηθεί με αρκετούς δημοσιογράφους, ορισμένους μάλιστα, τους κατονόμασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ