ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Δεν καταργούνται τα επείγοντα στα νοσοκομεία

Κοντοζαμάνης: Δεν καταργούνται τα επείγοντα στα νοσοκομεία
ΙΝΤΙΜΕ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα καταργηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία έδωσε τη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Ξανθού από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά ότι τίθεται τέτοιο θέμα και προανήγγειλε τη θέσπιση ειδικότητας επείγουσας ιατρικής.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του Παύλου Πολάκη με αντικείμενο «σκάνδαλο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) με την υπερτιμολόγηση ατομικών μέτρων προστασίας», ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε πως δεν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος και πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

«Οι χαρακτηρισμοί περί σκανδάλου είναι αβάσιμοι και αδικαιολόγητοι», είπε.

Για «κάλυψη» του δοικητή της 6ης ΥΠΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης και υποστήριξε πως είναι ηλίου φαεινότερο πως υπήρξε «προσπάθεια αρπαχτής» με την προμήθεια μασκών και ειδικών στολών για γιατρούς και νοσηλευτές.

«Βάλαμε πλάτη στην κρίση, αλλά πλάτη σε λεφτόδεντρα κολλητών δεν θα βάλουμε», είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του στον εισαγγελέα. Πρόσθεσε δε, πως διαθέτει πληροφορίες και για άλλη ΥΠΕ αλλά δεν είναι ακόμη στοιχειοθετημένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ