ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας τόσο από πελάτες όσο και από το προσωπικό των εμπορικών κέντρων, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το μέτρο αυτό οφείλεται στη λειτουργία κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας στους υπόλοιπους χώρους.

Τα εμπορικά κέντρα, τύπου Mall, τα εκπτωτικά χωριά αλλά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet) ανοίγουν δύο εβδομάδες απ’ ότι είχε προγραμματιστεί αρχικά –το πρωί της Δευτέρας στις 10:00.

Ωστόσο, και σε αυτούς τους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία εργαζομένων αλλά και επισκεπτών.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας.

Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ