ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: «Ετοιμότητα στο λιμάνι του Πειραιά» - Επιθεώρηση για τα μέτρα προστασίας

Πλακιωτάκης: «Ετοιμότητα στο λιμάνι του Πειραιά» - Επιθεώρηση για τα μέτρα προστασίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

«Η κανονικότητα ξεκινάει σήμερα από την Κρήτη. Θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα νησιά μας» δήλωσε το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «Kydon Palace» των Μινωϊκών Γραμμών και «Hellenic Spirit» της ΑΝΕΚ.

Ο υπουργός με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την Κρήτη μετά την άρση των περιορισμών επιθεώρησε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, ενώ συνομίλησε με επιβάτες και μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, προς τους οποίους και ευχήθηκε καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι επιβάτες όσο και τα μέλη των πληρωμάτων επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους.

«Όλο αυτό το διάστημα όλοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα και αυτό είχε ως θετικό αντίκτυπο τα περισσότερα από τα νησιά μας να μην έχουν κανένα απολύτως κρούσμα».

«Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία στα νησιά, αλλά και την υγεία των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων των πλοίων» τόνισε ο υπουργός. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολουθεί από κοντά την κίνηση, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων, ώστε σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να αναθεωρήσει τα σχετικά πρωτόκολλα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την επίσκεψή του στα δύο πλοία της ακτοπλοΐας συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της ετοιμότητας και για την πειθαρχία που επιδεικνύουν τόσο οι ταξιδιώτες όσο και τα μέλη των πληρωμάτων.

«Με τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων στα νησιά», δήλωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανακοινωθεί η άρση των περιορισμών και για τα υπόλοιπα νησιά, είπε πως αυτό θα γίνει σύντομα. «Γίνεται η αρχή από την Κρήτη», δήλωσε και συνέστησε υπομονή.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «σε συνεργασία με τους επιστήμονες παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις», προκειμένου να γίνει σταδιακά η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ