ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Κλειστές οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν μπορούν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα

Γεωργιάδης: Κλειστές οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν μπορούν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μια νέα πτυχή των κυβερνητικών μέτρων για την εστίαση έκανε γνωστή σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όσες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης για τα τραπεζοκαθίσματα θα τους δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση δεν είναι εφαρμόσιμα.



«Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη. Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν» σημείωσε ο ίδιος.

Για τις παραλίες

Για τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες (απαγόρευση για πώληση αλκοόλ και για μουσική) ο υπουργός είπε:

«Σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων». Για τα γυμναστήρια τέλος, ανέφερε ότι δέχεται συνεχώς αιτήματα για το άνοιγμά τους, ωστόσο προσδιορίζεται να ανοίξουν προς το τέλος Ιουνίου.



Μείωση ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Η μείωση αφορά συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%.

Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ