ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ακύρωση της ψηφοφορίας για τον Παπαγγελόπουλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ακύρωση της ψηφοφορίας για τον Παπαγγελόπουλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Την ακύρωση της σημερινής ψηφοφορίας λόγω «λαθροχειρίας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, θέτει ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας μετά τα όσα συνέβησαν με τον βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ζητώντας του να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών.

«Η εκλογική διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», αναφέρει στην επιστολή της, στην οποία περιγράφει όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν έγινε αντιληπτό ότι ο Σταύρος Καλογιάννης έριξε το ψηφοδέλφιο χωρίς φάκελο.

«Βασικός κανόνας της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη σωματείων – πόσω δε μάλλον στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εντός του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων- είναι ότι η κάλπη σφραγίζεται πριν από την έναρξη της Ψηφοφορίας και ανοίγει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ψηφοφορίας, προκειμένου να αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων, ο διαχωρισμός των ψηφοδελτίων σε έγκυρα, άκυρα και λευκά και η καταμέτρηση των έγκυρων ψήφων», αναφέρει και υπογραμμίζει πως η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας .

«Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, πόσο μάλλον ο Πρόεδρος της Βουλής που είναι έμπειρος νομικός, αλλά και ο πρόεδρος της Εφορευτικής , επίσης Δικηγόρος Παρά Αρείω Πάγω», αναφέρει, ρίχνοντας τα καρφιά της.

Από τα πυρά της δεν ξεφεύγει ούτε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, για τον οποίο αναφέρει ότι ειναι «αφοπλιστική» η φράση που ακούστηκε να λέει: «δεν θα το καταλάβουν», ούτε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου που φέρεται να είπε: «δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε».

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ολομέλεια με τον Σταύρο Καλογιάννη, σχολιάστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή, καθώς ο Βασίλης Υψηλάντης ειναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Δ. Αυγέρη προς το πρόεδρο της Προανακριτικής: "Που είναι ο κ. Υψηλάντης κ. πρόεδρε?

Ι. Μπούγας: -

Δ. Αυγέρη: Είναι κάτω στην καταμέτρηση?

Ι. Μπούγας: -

Δ. Αυγέρη: Βγάζει ή βάζει ψήφους;

Ι. Μπούγας: -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ