ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση θυμίζουν περισσότερο αστρολογία

Τσακαλώτος: Οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση θυμίζουν περισσότερο αστρολογία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την ύφεση «θυμίζουν περισσότερο αστρολογία», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων, να το ξεχάσει».

«Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία προβλέψεων σε τέτοιους καιρούς, αλλά το να πηγαίνεις από το 0% στο 13% (26 δισ. διαφορά) μέσα σε ενάμιση μήνα, κάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες προβλέψεις, θυμίζει περισσότερο αστρολογία και λιγότερο οικονομικό επιτελείο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θέτει το ερώτημα γιατί εφόσον ο κ. Σταϊκούρας «θεωρεί ότι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόβλεψη αυτή “από 5 έως 8 μονάδες”, δεν προχωράει σε ένα πιο γενναίο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί η ύφεση ακόμη περισσότερο».

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη σήμερα για την εξειδίκευση αυτών των μέτρων, αλλά προειδοποιούμε: Αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων να το ξεχάσει. Οι πολιτικές αυτές πάντα οδηγούσαν σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε ανάκαμψη», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσει ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων», για να τονίσει ότι «αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων και περιοριστεί σε δάνεια, και αναιμικές φοροελαφρύνσεις θα αποδείξει ότι αγνοεί και το μέγεθος της ύφεσης και τις ανάγκες της αγοράς», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ