ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης: Φέρνουν μειώσεις 20% στον ιδιωτικό τομέα

Χρηστίδης: Φέρνουν μειώσεις 20% στον ιδιωτικό τομέα
Γιάννης Λιάκος / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Παύλος Χριστίδης είπε σήμερα ότι «θα υπάρχει μείωση στα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι τους επόμενους μήνες».

Μιλώντας στο Mega o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, είναι ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον 20% και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμηλόμισθοι και οι οποίοι έχουν πληγεί ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση.»

Ενίσχυση τουρισμού-εστίασης

Ο κ. Χρηστίδης είπε ακόμα ότι: «Είδαμε υπουργούς οι οποίοι σχεδόν παρακαλάνε τις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις. Κυβέρνηση είναι, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τις οποίες οι τράπεζες θα κληθούν να υλοποιήσουν. Τρίτον, για τον τουρισμό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε μέτρα τα οποία επί της ουσίας αφορούν μόνο την πορτοκαλάδα και τον καφέ. Χρειάζονται γενναία μέτρα τα οποία να προστατεύουν τις επιχειρήσεις, ειδικά από την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο και όλο αυτό το βάρος πέφτει στις χώρες και τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι, θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και σε αυτές περιλαμβάνεται και η εστίαση και αυτό να γίνει με γενναίο τρόπο και όχι με αυτές τις ανακοινώσεις που έκαναν προχθές οι αρμόδιοι υπουργοί.

Μικρομεσαίοι κι επιστήμονες

Επισήμανε ακόμα ότι: «Για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα, θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά σήμερα και να προστατεύσουμε όχι μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες το έχουν ανάγκη. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όπως ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το λένε οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων και οι φορείς της οικονομίας.»

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε:

«Λείπουν επί της ουσίας από το πρόγραμμα όλοι οι επιστήμονες της χώρας, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, όλοι αυτοί που δεν άκουσαν τίποτα για το δικό τους επάγγελμα πριν από δύο μέρες και οι οποίο επίσης έχουν πληγεί, δεν υπάρχει αγορά γι' αυτούς.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ