ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Θα καλυφθούν οι ανάγκες της ΤΑ από τη μείωση τελών

Θεοδωρικάκος: Θα καλυφθούν οι ανάγκες της ΤΑ από τη μείωση τελών
INTIME

Τη διαβεβαίωση ότι θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της ΤΑ από τη μείωση των εσόδων τους λόγω μείωσης των δημοτικών τελών, έδωσε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της τροπολογίας για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως δίνονται 75 εκατ. ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη στους δήμους, πρόσθετη από τους ΚΑΠ, ενώ έχει εξασφαλιστεί άλλο ένα ποσό για να μην υπάρξει πραγματικό πρόβλημα.

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου που επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και σε αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις, μαρίνες και εγκαινιάζει τον θεσμό του glamping, δηλαδή του πολυτελούς κάμπινγκ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο που κρατά τη χωρα ασφαλή και να προστατεύει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ο κ. Θεοχάρης αποδέχθηκε βουλευτική τροπολογία που διευκολύνει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων τους. Όπως είπε, σχετικό αίτημα είχε εκφράσει και ο αντίστοιχος κλάδος.

Το νομοσχέδιο καταψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής επιφύλαξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ