ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Χωρίς 13η σύνταξη και με πετσοκομμένες τις αυξήσεις οι συνταξιούχοι

Αχτσιόγλου: Χωρίς 13η σύνταξη και με πετσοκομμένες τις αυξήσεις οι συνταξιούχοι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλουαναφέρεται στο ζήτημα που προέκυψε σήμερα με τις μειωμένες συντάξεις που καταβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Εργασία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Πέρυσι τέτοιες μέρες οι συνταξιούχοι λάμβαναν την μόνιμη 13η σύνταξη,  ολόκληρη οι χαμηλοσυνταξιούχοι και ποσοστιαία οι υπόλοιποι. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι όχι μόνο δεν παίρνουν τη 13η σύνταξη, αφού ο κ. Μητσοτάκης που δεσμευόταν προεκλογικά πως θα διατηρηθεί, τελικά την έκοψε, αλλά βλέπουν και τις πολυδιαφημισμένες αυξήσεις στις συντάξεις τους, που αφορούν μόνο έναν στους δέκα συνταξιούχους, να είναι πετσοκομμένες.»

Η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί

Σε συνέντευξή της στο CNN Greece η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί την οικονομία να βυθίζεται στην ύφεση χωρίς η ίδια να παρεμβαίνει δραστικά, ώστε να προλάβει τις συνέπειες της για τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.»

Προσέθεσε ότι «η διαφωνία μας με τα μέτρα της κυβέρνησης υπερβαίνει το ζήτημα της επάρκειας, είναι στρατηγική. Η ΝΔ παρουσίασε ένα πακέτο που έχει ως κεντρικό του πυλώνα τη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 20%, την παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ουσιαστικά, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της χώρας τρεις δρόμους: ή θα μειωθούν οι μισθοί τους, ή θα απολυθούν, ή θα τεθούν σε καθεστώς επιδοτούμενης ανεργίας –διότι αυτό είναι η αναστολή συμβάσεων εργασίας.»

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε: «Από ‘κει και πέρα, για τις μικρές επιχειρήσεις η κυβέρνηση επανέλαβε το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Όσες φορές και να το επαναλάβει, δεν μπορεί να μετρηθεί ως νέο μέτρο. Είναι ένα μέτρο που δεν συνιστά πραγματική ενίσχυση αλλά δάνειο, ενώ με τα κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση η πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να διευκολυνθεί. Εντυπωσιακή όμως ήταν η παντελής απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για τον τουρισμό, από τη λειτουργία του οποίου κυριολεκτικά εξαρτώνται εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, νοικοκυριά. Απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ύφεσης που έχει η ίδια προδιαγράψει για τη χώρα μας, έχει πάντως σίγουρα αποφασίσει ποιοι θα την πληρώσουν.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ