ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Τα 26 δισ. του Μητσοτάκη είναι στην πραγματικότητα 8,5

Γεροβασίλη: Τα 26 δισ. του Μητσοτάκη είναι στην πραγματικότητα 8,5
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαθροχειρία σε ό,τι αφορά το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε.

Μιλώντας στο Astra TV και τον Α. Γιουμερτάκη η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Η κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού εξαγγέλλει πακέτο μέτρων το οποίο κρίνεται απολύτως ανεπαρκές. Το πακέτο εμπροσθοβαρών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ λοιδωρήθηκε και μας μιλούσαν για λεφτόδεντρα. Και ενάμιση μήνα μετά ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει 26 δις, που στην πραγματικότητα είναι 8,5 δις. Από τα 24 δις, τα 4 δεν υπάρχουν, θα εξαγγελθούν αργότερα. Άρα μένουν 20. Από τα 14 μέχρι τα είκοσι δις είναι η αναμενόμενη θετική επίδραση που θα έχουν τα άλλα μέτρα, άρα αέρας κοπανιστός. Να μην τα πολυλογούμε μας μένουν 6,4 δις μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τέλος Μαΐου και 2,1 τα νέα μέτρα. Άρα 8,5 δις μέτρα ρευστότητας. Αν δεν είναι αυτό λαθροχειρία τότε τι είναι;»

Βλέποντας και κάνοντας

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμα ότι: «Το θέμα όμως είναι το τι θα συμβεί σήμερα: Εν όψει μίας λαίλαπας που έρχεται και μίας σκληρής νεοφιλελεύθερης αντίληψης που κυριαρχεί στη ΝΔ βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαθιά ύφεση, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κατακρήμνιση της μεσαίας τάξης, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η πανδημία αποτελεί συμμετρική απειλή αλλά οι συνέπειες που θα νιώσει η κάθε χώρα εξαρτώνται από τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης.. Και αυτές ακριβώς κρίνουμε στη Νέα Δημοκρατία. Λοιδώρησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, της εμπροσθοβαρούς και γενναίας στήριξης στις επιχειρήσεις και την εργασία, κάτι που έκαναν κυβερνήσεις όπως της Γερμανίας, φάνηκε αδύναμη να σχεδιάσει, αδύναμη να προβλέψει την ύφεση και τώρα εξακολουθεί να κινείται στη λογική βλέποντας και κάνοντας και όποιος αντέξει. […]Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να βρέθηκε σε καθεστώς πανδημίας, όμως ας θυμίσω ότι τα νούμερα που αφορούν την ανάπτυξη ήδη δεν πήγαιναν καλά, όπως έχει ήδη καταγραφεί επισήμως, από το α τρίμηνο του 2020 πριν ξεσπάσει η επιδημία. Το ποια αποτελέσματα παρήγαγε η πολιτική της ΝΔ έως το Φεβρουάριο στην οικονομία είναι σαφές. Ούτε επενδύσεις ήρθαν, οι μπουλντόζες ακόμη φτάνουν στο Ελληνικό κατά τις επανειλημμένες προαναγγελίες του κ. Γεωργιάδη.

Στήριξη των μικρομεσαίων

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ακόμα:

«Όταν λέμε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες υποτίθεται ότι ήταν οι ευνοούμενες της κυβέρνησης ως προς τις πολιτικές, δεν εννοούμε σίγουρα τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα και είναι στην λογική του όποιος αντέξει αυτός και θα ευνοηθεί στο τέλος, δηλαδή ο ισχυρός και ο μεγάλος. Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ήταν να στηρίξει, την ώρα που έπρεπε, όλες τις επιχειρήσεις ώστε να μείνουν εν ζωή. Γνωρίζετε ότι όποια επιχείρηση κλείσει είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Και με ό,τι συνεπάγεται για τα μεγέθη της ανεργίας που θα ζήσουμε από Σεπτέμβρη και μετά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ