ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σγουρίδης: O Tσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

Π. Σγουρίδης: O Tσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θύέλλα ξέσπασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, και στέλεχος των ΑΝΕΛ  μετά την παρέμβασή του πως «ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου προηγουμένως».

Μετά από τηλεφωνικές επαφές με τον Π. Καμμένο, ο Σγουρίδης επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είπε με ανακοίνωσή του. Όμως, για το Μέγαρο Μαξίμου, η αποπομπή του ήταν μονόδρομος και με ανακοίνωσή του τονίζει η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα ασχοληθεί μαζί του μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει: "Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες".

Τι είχε δηλώσει ο Σγουρίδης

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον MAXIMUM 93,6 αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών και συνέχισε:

«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση του υφυπουργού:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...»

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» συνέχισε ο δημοσιογράφος

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Αρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

Ο κύρος Σγουρίδης αργότερα με ανακοίνωση του προσπάθησε να ανασκευάσει την πρωινή του δήλωση,

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ